FSK /Gruppe Alpha

Her finner du en kronologisk oversikt over seriene med Frank Halvorsen og Ida Vinterdal, samt krysningspunkter med andre bøker.

GRUVE 13 (2004)

gruve13eb
Den første boken om Frank Halvorsen, men bok to i serien (hendelsene i Gruve 13 finner sted etter de i Goliat).

Norsk etterretning opp et uidentifisert radiosignal etter at en norsk tråler forliser i Barentshavet, og Forsvaret setter sine spesialsoldater i høyeste beredskap. Frank Halvorsen fra Forsvarets spesialkommando tolker det hele som en beredskapstest, men kunne ikke tatt mer feil.

Gruve 13 er tilgjengelig som ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Storytel.

 

 

GOLIAT (2008)

goliat-ny-webUtenfor Finnmarkskysten starter produksjonen på det kontroversielle oljefeltet Goliat. I Irak blir et amerikansk overvåkningsfly skutt ned. Et supplyskip kapres av ukjente terrorister og styres rett mot oljeplattformen. Det er opp til Frank Halvorsen og Forsvarets Spesialkommando å avverge krisen. En intens thriller fra norsk virkelighet.

Dette er første bok der Kjetil Ravn fra Delta dukker opp.

Goliat er tilgjengelig som ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Storytel.
Det er også mulig å bestille en signert utgave av denne boken direkte fra forfatter.

 

 

SHARBA (2009)

sharba_web
Nitten år gammel verver Sharba seg til det norske Forsvaret, og tre år senere vender hun tilbake til Afghanistan og hjembyen Kabul som etterretningsoffiser med et brennende ønske om å hevne seg på farens drapsmann. På samme tidspunkt befinner Frank Halvorsen, BG og Gravdal seg på oppdrag i landet…

Sharba er tilgjengelig som ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Storytel.

 

 

 

FREDSMEKLEREN (2011)

fredsmekleren_utkast_2_3-weSverre Fevang, Norges karismatiske utenriksminister, har lyktes med det ingen trodde var mulig: å mekle frem en ny fredsavtale mellom Israel og palestinerne. Men raskt utvikler den diplomatiske triumfen seg til et mareritt hvor skillelinjen mellom venn og fiende tilsløres. Plutselig er et knippe norske spesialsoldater alt som står mellom Sverre Fevang og en fullstendig hensynsløs fiende

Fredsmekleren er tilgjengelig som ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Storytel
Det er også mulig å bestille en signert utgave av denne boken direkte fra forfatter.

 

 

 

HVIT ARMADA (2019)

omslag hvit armada.indd Den første boken om Ida Vinterdal.
I den russiske industribyen Nikel skjer det en alvorlig ulykke. Flere eksplosjoner i fabrikkanlegget tvinger befolkningen på flukt. Nærmeste trygge havn er Kirkenes. Major Frank Halvorsen sender han et team av sine bestet operatører, ledet av løytnant Ida Vinterdal, for å få et bedre bilde av situasjonen.I løpet av noen få, hektiske dager går forholdet mellom Norge og Russland fra forretningsmessig til fiendtlig.

Hvit Armada er tilgjengelig som hardback, pocket, ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Fabel.
Det er også mulig å bestille en signert utgave av denne boken direkte fra forfatter.

 

 

BLÅ STORM (2020)

Blaa-storm 450Ida Vinterdal og Gruppe Alpha, sendes ut på et umulig oppdrag. De må ta seg usett inn i den russiske enklaven Kaliningrad for å frigjøre en informant som har advart om russisk anslag på norsk jord. Samtidig pågår forberedelsene til NATO- toppmøtet i Oslo for fullt. Det begynner å haste, og for Ida virker det som om russerne hele tiden forutser nordmennenes neste trekk. Er det en sammenheng hun ikke ser?Hva om hun og Gruppe Alpha bare er en brikke i et velregissert, russisk spill?

Blå storm er tilgjengelig som hardback, ebok, nedlastbar lydbok og på strømmetjenesten Fabel.
Det er også mulig å bestille en signert utgave av denne boken direkte fra forfatter.

 

 

Kryssende linjer:
Politimannen Kjeltil Ravn (Delta) som først dukker opp i Goliat, spiller også en sentral rolle i Blå storm. Ravn er også med i Hauges direktiv, bok 2 om Stiftelsen.

Kyrre Kaupang, hovedpersonen i de tre bøkene om den mystiske Stiftelsen, er med i Blå storm. Stiftelses-bøkene er med andre ord en utvidelse av det universet som handlingen i Frank Halvorsen- og Ida Vinterdalbøkene foregår i.

Trilogien om Stiftelsen består av:Stiftelsen

Gerhardsens testamente (2012)
Hauges Direktiv (2013)
Kongens råd (2015)

Samtlige bøker er tilgjengelig som ebok, nedlastbar lydfil og på strømmetjenesten Storytel.
De er også mulig å bestille signerte utgaver av alle tre bøkene hos forfatter.