Bonus

Jeg har en ambisjon om å gi faste lesere gratis tilgang på ekstrastoff av ulikt slag. Som en hovedregel vil de som abonnerer på nyhetsbrevet få tilgang på ekstrastoffet først.

For øyeblikket er følgende bonusmateriale tilgjengelig for nedlasting:

Goliat bonus

Historien om Halvorsens opptaksøvelse på FSK var opprinnelig en del av manuset til Goliat. Det ble til slutt fjernet fordi denne øvelsen og øvelsen med Delta ble litt for lik. I ettertid er kapitlet omarbeidet til en frittstående novelle og altså nå gjort tilgjengelig for mine lesere. God fornøyelse!

Last ned PDF-dokumentet Bonuskapittel – Goliat

Sharba bonus

Sharba består av tre hovedfortellinger. I den mest sentrale følger vi Sharba Hachemi i hennes søken etter sin fars drapsmann. Dernest deles handlingen mellom FSK-Alphas strabaser i fjellene rundt Bamian og Kjetil Ravns jakt på muldvarpen i Norge. Jeg planla også en fjerde «hovedfortelling» med britiske SAS i sentrum. Den historien kom aldri med i boken, men her kan du lese en kortversjon av den.

Les Ildstorm

Mullaen på Grønland

I startfasen av arbeidet med Sharba jobbet jeg en stund med å definere rollen til to av bi-personene: En politimann ved navn Kjetil Ravn og en profilert mulla med islamistiske sympatier ved navn Ali Khatib.
Teksten du kan laste ned herfra er så og si identisk med originalen fra 2008. I ettertid har jeg kun forandret på noen navn samt forandret litt på hendelsesforløpet. I historien iscenesetter “Mullaen på Grønland” et attentat rettet mot seg selv. Hvorfor? Den som leser får se.
Så får det bli opp til leseren å trekke eventuelle paralleller til hva en ikke ukjent mulla opplevde i januar 2010.

Teksten har ikke vært utsatt for annet enn grovkorrektur. Irriterende småfeil kan derfor forekomme.  

Les Mullaen på Grønland

Fredsmekleren bonus

Novellen Mirage – forhistorien til Fredsmekleren.
Kan lestes ned her:  Mirage 2011

Kapittel 1 – alternativ vinkling

Våren 2010 gjennomgikk Fredsmekleren en real redigeringsprosess. Nesten 2/3 av boken ble skrevet om. Nå er det originale kapittel 1 tilgjengelig.  Men jeg anbefaler deg å lese boken så vel som forhistorien (Mirage) får du gir deg i kast med dette ‘alternative universet.’
Last ned Fredsmekleren bonuskapittel – Alternativ start