Leserne har ordet

Del med andre lesere hva du synes om bøkene. I tillegg må du gjerne ta initiativet til å starte en diskusjon og/eller komme med spørsmål om handlingen i mine bøker eller noveller.

72 thoughts on “Leserne har ordet”

 1. Litt sent ute kanskje, men driver å leser Marko Eldfell serien og liker den veldig godt! Lurer bare på hva som har skjedd med scifinoir.no nettsiden? Det virker som den ikke er tilgjengelig lenger, men kan man finne innholdet fra nettsiden noen annen plass? Ble så fascinert av verden som blir etablert i bøkene og vil gjerne vite mer om den!

  Liker

  • Hei og takk for tilbakemeldingen. Hyggelig at du liker bøkene om Marko! Scifinoir.no er dessverre ute av drift for tiden. Det finnes også en kortroman i serien om Marko som heter ‘Stjernefall.’ Den kan bestilles direkte fra meg (99.-).
   Med hilsen
   Ørjan

   Liker

 2. Arve Jakobsen sier:

  Hei Ørjan, leser HVIT ARMADA nå, helt utrolig dagsaktuell. Er du synsk? Tror ikke det, men dette er Bull’s eye.

  Liker

 3. Irene sier:

  Hei Ørjan,
  Tusen takk for alle de flotte bøkene, de hjalp meg virkelig å holde humøret oppe under lockdown 🙂 jeg ble virkelig fasinert av Lansetrilogien. Kommer den siste boka i 2021 som planlagt? Håper du ikke har endret planen 😉

  Liker

  • Takk Irene, det var hyggelig å høre. Beklageligvis må jeg skuffe deg. Ting har skjedd i 2021 som har gjort at har funnet det nødvendig å omprioritere min ‘skriveliste.’ Som følge av det blir Lanse #3 skjøvet på….

   Liker

 4. Monica Skogly sier:

  Hei, har latt meg fenge av Lansetrilogien, straks ferdig med bok 1, men ser til min forskrekkelse at det ikke er noen 3 ennå?! Kom over disse i min jakt på å kunne anbefale god ungdomslitteratur, og synes jo i grunn ner har lyktes her. Har som sagt ikke lest nr to ennå, men håper og regner jo med at nr tre kommer i og med det er en trilogi? Takk for god lesing. Mvh Monica

  Liker

  • Hei Monica og takk for hyggelig tilbakemelding. ‘Verdenstreet’, den siste boken i trilogien, blir etter planen utgitt i 2021.
   Hilsen,
   Ørjan

   Liker

  • Hei Vegard og takk for spørsmål. Kyrre har faktisk en liten rolle i Blå storm som kom i år. I neste års Rød stjerne er han en av hovedpersonene.

   Liker

   • Vegard sier:

    Takk for rask tilbakemelding. Da gleder jeg meg til neste år 😀 hvis blå storm finnes på lydbok skal jeg sjekke ut den 👍👍

    Liker

 5. Thomas Syversen-Hjellestad sier:

  Hei. Har lastet ned Gruve13 på Kindle, men har registrert noen ganger at det mangler en side? Så plutselig- ca når FSK gjengen er på vei inn i gruven, så hopper boken 5-10 sider om gangen og er helt usammenhengende å lese. Er det en bug tror du i min nedlasting eller hørt om dette før?

  Liker

  • Hei Thomas. Har ikke hørt om den feilen tidligere, men slik skal de i alle fall ikke være. Jeg ville bedt om ny nedlastning fra der du kjøpte den.
   Hilsen,
   Ørjan

   Liker

 6. Magnus S sier:

  Hei! Når kommer neste utgivelse om Vinteral og oppfølger til »Hvit Armada» ?:) Gleder meg!

  Liker

  • Hei Magnus. Boken planlegges utgitt til våren (mai/juni). Om datoen blir utsatt i disse korona-tider, vet jeg ennå ikke noe om.
   Hyggelig at du likte Hvit armada 🙂

   Liker

 7. Tom-Ørjan Sundvold sier:

  For noen år siden kom jeg over boken Goliat i FSK-Alf serien. Boken er utrolig godt skrevet, spenning fra begynnelse til slutt. Skulle vel ha lest Gruve 13 først, men følger ikke at jeg tapte noe på valget. I dag avsluttet jeg med boken fredsmekleren. I bokens epilog får jeg en forståelse for at det ligger en åpning for en oppfølging av boken, er det rett oppfattet. Får Gabriel fortsette sitt «livsverk» eller møter han Halvorsen igjen?

  Liker

  • Hei Tom-Ørjan. Takk for hyggelig tilbakemelding, og godt lest 🙂 Av en spesifikk grunn kan jeg ikke svare direkte på spørsmålet ditt, annet enn å si at du finner et hint i ‘Hvit Armada’ årets utgivelse der Frank Halvorsen har en sentral rolle. Takk for at du leser.
   Hilsen,
   Ørjan

   Liker

 8. Trond Hanssen sier:

  Heia. Har lest de fire paperback utgavene om FSK-Alfa. De er drivende godt skrevet og vanskelig å legge ifra seg før siste linje er lest. Er de bøkene et avsluttet kapittel eller kommer det oppfølger til bøken?

  Liker

  • Hei Trond. Kult du liker bøkene om FSK-Alpha. Da vil du kanskje bli glad for å høre at neste bok om Frank Halvorsen kommer allerede 24. mai: Hvit Armada, heter den.

   Liker

 9. Ernst Bolle sier:

  Har akkurat lest «Soldathjerte». Jeg har ikke for vane å delta i digitale fora og offentlige ytringskanaler men akkurat når det gjelder denne boka så våger jeg meg frampå. Jeg synes det var ei god bok med driv og med spenning. Det er tydelig at her har du studert angrepet på Narvikavsnittet den 9.april svært grundig. For en som meg som kanskje er over gjennomsnittet opptatt av denne hendelsens kronologiske og faktiske forhold så finner jeg svært betydningsløse punkter som kunne være noe å drøfte i så måte. Det som eventuelt måtte være kan godt sortere under avdelingen for dikterisk frihet uten at det forstyrrer romanens svært autentiske framstilling av denne krigen. Du har latt hovedpersonen oppholde seg i dette krigsteatrets nesten samtlige sener uten å bomme på historiske fakta så langt vi kjenner det hittil. Særlig synes jeg at beskrivelsen av Øyjord-Narviklandgangen er drivende god.. Til og med semaforeringen/sinaleringen til orlogsfartøyene ute på fjorden har du fått med deg ( i virkeligheten var det 23 år gamle sersjant Johan Kristian Larsen som sto for denne bragden. Har hatt den ære å treffe denne helten og fått historien direkte fra hans egen munn) Du har skrevet ei god bok og for de som ikke er så kjent med Narvikslagets detaljer så langt jeg kjenner det gå god for at denne romanen har ikke trukket fra eller lagt til noe som ikke hendte den gangen i 1940. Det er ganske sjeldent i krigsromasjangerens univers.

  Liker

  • Hei Ernst, og takk for grundig og hyggelig tilbakemelding, Det setter jeg stor pris på.
   Med hilsen,
   Ørjan

   Liker

 10. Per Bj Skjærvø sier:

  Hei.
  Når kommer den siste boka i Eldfell triologien..har venta lenge nå,kommer den ila 2018 som forespeilet?
  Mvh Per

  Liker

  • Hei Per – boken kommer til høsten 2019 på Gyldendal. Er snart ferdig med førsteutkastet, og håper (tror) at ventetiden har vært verd det.
   Hilsen,
   Ørjan

   Liker

 11. johan berger sier:

  Du skriver et variert – iblant malende – språk, men skeier innimellom ut med kraftgloser, for eksempel ‘f…..’ om ubehagelig kvinnekontakt oppstått i for eksempel ‘Fredsmekleren’ s. 312. Kanskje det holder med ‘hurpa’?
  Plottet/plottene dine er sirlig bygget opp med ‘gradual tension’ , men aldri FOR FORT uttenkt.
  Jeg skyr normalt ‘mer-spennende-enn-deg’ bøker, da ingen forfatter bør konkurrere.. bare for å være ‘showman’.
  Hos deg er det plan og stil som overbeviser!

  Liker

 12. Grethe Johnsen sier:

  Jeg vil gjerne kjøpe Gruve 13 – ikke som e-bok , men som vanlig bok . Hvor får jeg tak i den ? Noen som vil selge et eksemplar til meg ? Hadde blitt evig takknemlig 🙂 mvh Grethe

  Liker

  • Hei Grethe – Gruve 13 er dessverre vanskelig å få tak i som bok. Får stadig forespørsler om. Kan hende ‘Finn’ kan hjelpe deg?

   Liker

 13. Mårten Teigen sier:

  Hei Ørjan
  Er Tidsrosen for ungdom og en annen stil/form enn andre du har gitt ut?

  Mvh Mårten Teigen

  Liker

  • Hei Mårten. Tidsrosen er det du kan kalle ‘urban fantasy’. Boken er myntet på eldre ungdom/unge voksne/alle som liker en spennende historie.

   Liker

 14. Odd Amund sier:

  Jeg har prøvd å laste ned Gruve 13 på Digitalbok.no i dag og det gikk greit.

  Liker

 15. Ola sier:

  Men kor i all verda får ein kjøpt Gruve 13 som ebok da? Har leita på bokkilden. ark, amazon, digitalbok og emviem. Ein direktelink hadde vore supert.

  Liker

   • Ola sier:

    Takk for svar! Men… Hos digitalbok.no får eg gjennomført kjøpet, men får ikkje lasta ned boka, så eg måtte heve kjøpet igjen. Hos Norli.no får eg beskjed om at » Innholdet er ikke til salgs». Så ikkje spesielt imponert, med andre ord. Som systemutvikler sjølv blir eg faktisk litt forbanna på sånne løysingar som ikkje fungerer som dei skal.

    Er det mogleg å gå utanom dei to ubrukelege salskanalane nemnt over og sende meg epuben direkte og så kan eg betale deg dei 99 kronene direkte til paypal eller bankkonto? Eg har venta på denne boka så lenge no at eg føler det er på tide å få lest henne 🙂 Epostadressa mi er ola-orjankarlsson at ormset.no

    Liker

   • Ola sier:

    Hah! ebok.no fungerte jo som snus (dvs. veldig. veldig bra.)!! Då fekk eg lasta den ned som DRM-fri epub og kan sette i gang å lese den på Linux-maskina mi uten å laste ned sære apper. Nydelig! Tusen takk!

    Foreslår at du fjerner linkne til norli.no og digitalbok.no og linker til ebok.no istadenfor.

    No skal eg vere stille så du kan konsentrere deg om å skrive fleire bøker i denne fabelaktige serien 🙂 Takk!

    Liker

   • Ola sier:

    Det viste seg at digitalbok.no ikkje likte at eg hadde fornavn O og etternamn O, dette gjorde at ein fekk ei generell feilmelding istadenfor å få beskjed om at eg måtte endre namn…. Sånn går nu dagan.

    «Gerhardsens testamente» var flott! Spesielt hyggelig at du klarte å blande geocaching inn i dette 😀 «Hauges direktiv» er kjøpt inn og klar til lesing.

    Liker

 16. Stein E. Karlsen sier:

  Hallo Ørjan.
  Ser at «Gruve 13» nå kommer som E-bok. Hva med en Pocket-utgave?

  Liker

  • Beklager Stein – Går tregere enn jeg hadde ønsket. Oppdaterer hjemmesiden når jeg har noe nytt. Takk for interessen.

   Liker

 17. Odd Amund sier:

  Hei!
  Når planlegger du neste utgivelse, og blir detr FSK eller Stiftelsen som blir neste «spor»? Du skriver veldig bra og jeg likte spesielt Goliat, veldig virkelighets tro. 🙂

  Liker

  • Hei, Odd Amund og takk for hyggelig tilbakemelding. Neste bok blir faktisk en science fiction med militære overtoner. Boken gis ut til høsten. Mvh Ørjan.

   Liker

 18. Stein E sier:

  Håper at Gruve 13 også kommer ut som relansert Pocket og ikke bare som e-bok. (Har ikke lesebrett). har lest dine andre bøker, og de er dødsbra!

  Liker

  • Hei Pål. Nei, dessverre. Jeg jobber for tiden med to bokprosjekt, og har derfor måtte nedprioritere arbeidet med å revidere og digitalisere G13. Det betyr ikke at planen er skrinlagt, bare utsatt. Forøvrig bør det ene av disse prosjektene interessere de av mine lesere som er mest interessert i Frank og FSK-Alpha. Mer info i nyhetsbrevet som kommer rett over påske.

   Liker

 19. No har det gått meir enn litt tid, og eg har lest alle dei andre bøkene om Halvorsen. Gerhardsen-boka er uinteressant, så kor er Gruve 13 som ebok? 🙂

  Liker

 20. Ingrid sier:

  Hei! Så reflektert du ser ut på bildet over her. Fikk meg akkurat din siste bok, og den gleder jeg meg til å lese.

  Liker

 21. Veronica sier:

  Heisann

  Jeg syns bøkerne dine virker veldig spennende og jeg har lastet de ned via ibooks, men mangler den første boka(gruve 13). Når kommer denne? Er det slik at hver bok er selvsetndig eller bør man lese de i rekkefølge?

  Liker

  • Hei Veronica, og takk for tilbakemeldingen. Bøkene kan uten problem leses frittstående. Hendelsene i Gruve 13 finner sted mellom Goliat og Sharba. Gruve 13 er for tiden utsolgt, men jeg har ambisjoner om å relansere den som e-bok.

   Liker

 22. Preben sier:

  Wow!! Goliat, Sharba og Fredsmekleren er de 3 beste bøkene jeg noen gang har lest.. Gleder meg til Gruve 13 kommer som e-bok.. håper også du kommer til og skirve mange flere bøker i denne serien

  Liker

 23. B.Rasch sier:

  Hei Ørjan!

  Da er jeg ferdig med Goliat og har aldri lest så mye spenning fra ende til annen! Fantastisk bok. Men jeg klarer ikke å finne Gruve 13 noe sted?

  Liker

  • Hei, og takk for god tilbakemelding. Jeg jobber for tiden med en e-bokversjon av Gruve 13, men det går nok enda litt tid.

   Liker

 24. Even E Espenes sier:

  Heisann Ørjan!
  Finnes det noe sted man kan få kjøpt Gruve13 ?
  Har lest de andre bøkene dine, Sharba er en vannvittig bra bok forresten.
  Men kunne godt tenkt meg å lese Gruve 13 også.

  Mvh
  Even.

  Liker

  • Ørjan sier:

   Hei Even og takk for hyggelig tilbakemelding. Gruve 13 er dessverre ikke å oppdrive for øyeblikket, men jeg jobber med en e-bok versjon av romanen.

   Liker

 25. Ole Erik Drange sier:

  Da var fredsmekleren ferdig. Forventninge var høy og boken svarte til disse..
  Her er action fra første stund til siste side.
  Meget bra jobbet Ørjan. Gleder meg til neste bok om Halvorsen og co

  Liker

 26. Ole Erik Drange sier:

  Nå er endelig fredsmekleren kommet i hus… Og jeg gleder meg til å lese. Regner med det blir en lang natt med knuse bra krim..
  Venter i spenning på gruve 13

  Liker

 27. Wolfgang sier:

  Ørjan, I am now waiting for years and years for your books in English. We have to work on that. Regards. Wolfgang

  Liker

  • Jeg vet at forlaget ser på den muligheten for Goliat, Sharba og Fredsmekleren, men kan vet ikke sikker om når det i så fall vil skje.

   Liker

  • Hei Jan Erik. Jeg jobber med en versjon av Gruve 13 som skal publiseres som e-bok. Men i det siste har det dessverre vært liten tid til akkurat det prosjektet. Mest fordi neste manus har hatt prioritet.

   Liker

 28. Frode Uddveg sier:

  Synes de nye sidene er meget oversiktlige og greie, og gleder meg da til så se hva mer som kommer under «bonusspor» etterhvert.
  Og må si at ser frem til at Fredsmegleren skal komme, og ikke minst Gruve 13 som skal få en «brushing» og nytt opptrykk.
  Og til slutt da en vel overstått påske 🙂

  Liker

 29. Ole Erik Drange sier:

  Dine bøker er noe av det mest spennende og beste skrevet av bøker som fåes kjøpt i butikken..
  Forsett skrivingen… Og la ventetiden bli kortest mulig for oss som venter på Gruve13 og Fredsmekleren
  Dine nye sider fungerer bra og de er oversiktlige. Stå på videre

  Liker

 30. Robert Hansen sier:

  Hallaiz Ørjan. Gleder meg som en unge til Fredsmekleren. Goliat og Sharba er noe av det BESTE jeg har lest. Nå i påska har jeg lest bøkene av Ulf Broberg og Peter Lundström. Om den svenske Uppsala polisen, Bra bøker det også, anbefales mens vi venter på FREDSMEKLEREN.
  Stå på!! Og bonusspor var jo bare knall bra løsning 🙂

  Likt av 1 person

 31. Magnus Rudjord sier:

  Jeg vil bare si at jeg elsker bøkene dine! De er spennende og interessante og lese, i tilegg til at du får lyst til å lese de andre bøkene også! Gleder meg til Fredsmekleren og Gruve 13! Jeg har allerede brukt Sharba til et skoleprosjekt som gikk utrolig bra.

  Ang. den nye delen «bonusspor» syntes jeg at det er en stilig løsning som virker litt mer praktisk enn den nåværende, hvor man må sende mail. Så dette ser lovende ut og vil bare si stå på, fortsett med bøkene dine og slutt aldri å skrive om FSK-Alfa!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s